torsdag 11 december 2008

att föra sig på ett julbord.

julbordstiderna är i full gång. inte en helg går till spillo. det är julbord med jobbet. gänget. polarnas företag. farsans företag. syrrans gäng. ja kort sagt så är det en jävla massa julbord. maten var god dom första gångerna men i månadsskiftet november/december så är du ganska trött på gåsleverpastejen och köttbullarna. eftersom det fortfarande är två veckor kvar till jul så ska du ju genomlida åtminstone två eller tre julbord till och det är nu det gäller att bita ihop. det gäller att fortsätta uppföra sig oklanderligt den sista tiden också. även fast du egentligen bara vill slita av dig flugan, hinka i dig en flaska snaps och ligga med chefens fru i garderoben.

oklanderligt uppförande är ju något du har i benmärgen och det är nu viktigt att aktivera alla krafter för att fortsätta på inslagen bana två veckor till. vi kan naturligtvis bortse från de två första julborden som lite olyckligt slutade precis som beskrivet ovan. istället bör nu fokusen ligga på uppförandet de andra gångerna. givetvis har du perfekt klädsel. frack. inget annat är aktuellt. du har legat i solariumet minst 3 dagar på rad innan och har varit på salong för att få till den perfekta noppingen av ögonbrynen. en lätt foundation och lite solpuder kompletterar looken och tar fram det bästa av det bästa. nämligen dig själv. du hämtar upp ditt entourage i limo där ni delar ett par flaskor skumpa. viktigt att vara lite lagom salongsberusad. inte förfestberusad. bevare dig väl. ankomsten till själva julbordet sker en lagom halvtimme efter utsatt tid. fint folk kommer sent. och vilken fest börjar utan dig?

väl på plats och avsedd uppmärksamhet mottagen av de andra festdeltagarna. här behåller du flugan knuten minst till efter desserten. du drar ut stolen för din bordsdam. i vart fall tillräckligt länge för att hon ska fatta vilken gentleman du är och hångla med dig utanför herrarnas. vidare ser du till att inte hejdlöst ragga på chefens fru. detta naturligtvis grundat på, tidsmässigt, alldeles för närliggande egen erfarenhet. du undviker också fadäsen att i ren snapsfylla ta med dig hela spädgrisen till ditt eget bord. ej heller bör du äta av gåsleverpastejen direkt från serveringsbordet. eller för den delen vissla på servitrisen. dock är det helt okej att ta in en hel del extra dricka till chefen. några komplementerade nubbar och floder av champagne kommer göra gubben glad hela kvällen. i alla fall om du dessutom lyckas med tidigare kriteriet att hålla dina överklassfingrar borta från hans fruga.

du kommer, trots detta, naturligtvis att komma hem aspackad. men det går bra. för om du inte får ligga på själva tillställningen så kommer du ändå vara för tankad för att klara det efteråt. oavsett små blå piller eller ej.

god jul. och en riktigt högborgerlig tid fram till dess.


karin@bratspotting.com

Inga kommentarer: