onsdag 23 mars 2011

Konsten att vara dryg.

För att uppnå fulländning i den så åtråvärda schtekar-konsten måste du vara dryg. Jävligt dryg. Och det, mina damer och herrar, är inte någon lek för amatörer, här krävs invanda manér. Om nämnda manér är medfödda eller efterapade har ingen större betydan men det anses naturligtvis vara en fjäder i promenadhatten att ha dem medfödda.

Steg ett, det inledande steget:
Ta aldrig ögonkontakt med någon som står lägre på samhällsstegen än du. Detta gäller även om du i själva verket står längst ner på den, under given förutsättning att du lurat dig själv att tro att fallet är det motsatta. För extra effekt, öva på att titta rakt igenom pöbeln. Ger en ännu drygare look.

Steg två:
Säg aldrig tack när du betalar i en butik eller på en restaurang. Personalen är där för din skull och har månatligen betalt för att förstå att du är lite bättre än alla andra.

Steg tre:
Om du måste tala till en lägre stående varelse, gör klart från början att hon/han inte betyder något. Detta görs enklast genom att avbryta allt hon/han säger alternativt bara prata om dig själv oavsett vad hon/han säger. Detta är viktigt att statuera redan i första frasen av samtalet, för att undvika missförstånd.

Steg fyra:
Vid varje tillfälle som ges, kasta lite småpengar på drinkhororna på krogen. Naturligtvis utan att se rakt på dem.

Steg fem:
Gågator finns endast för att du ska ha mer plats när du kör bil. Således; en gatuskylt som statuerar "gågata" skall enbart ses som en inbjudan. Här kör du när och hur du vill. Att parkera på en gågata ger ytterligare drygpoäng.

Steg sex:
Köer är inte för dig. Oavsett om du ska handla gåslever på Östermalmshallarna eller godis i videobutiken så kan du alltid gå främst i kön. Detta gäller också vid småprekära situationer med till exempel nummerlappar. Inte heller för dig!

Steg sju, sammanfattningen:
Utnyttja varje tillfälle som ges till att få andra människor att se dig som dryg. Men! Hjälp alltid gamla människor som behöver dig, oavsett uppenbar sammhällsplats. Här finns alltid utrymme för missförstånd, då det i vissa fall kan vara mycket utmanande att se skillnad på en rik dam och en dam ur medelklassen.


Må väl kamrater!

2 kommentarer:

Joel sa...

For a joke, I tried translating your blog to English. It made no sense at all but the last line was funny. It said, "Have a nice fellow." Which would be something like saying, "enjoy a nice man." Very funny.

bloggare på icedaniel.se sa...

Ahh, jag skulle bli så förbannad !!!