onsdag 4 mars 2009

brats på glid.

så här års är det inte lätt att vara brat. det snöar till exempel då och då. snö alltså. funkar ju inte alls eftersom denna äckliga vita massa landar i ditt nyvaxade hår och förvandlar din nyss så fluffiga frilla till något som mest liknar en katastrof. snön gör även att dina schöna skor börjar läcka in med den omedelbara följden att dina röda, genomblöta strumpor färgar av sig på fötterna. som att inte detta vore nog så gör ju även snön att stan blir närmast oframkomlig. du måste praktiskt taget hålla dig inomhus dygnet runt för att undvika eventuella fall i slasket. inte schtek!

snö är ju heller inte det enda som ställer till det. du är av naturen ganska blek och det medför att dina besök på solariet är ständigt återkommande. som en direkt produkt av detta blir din fritid allt kortare. tid som du hade kunnat använda på betydligt bättre saker. dricka champagne till exempel. eller dagdrömma dig bort till sommarens härliga tillställningar i visby och i troppan. eller bli uppassad på av nån av alla damer som är ute efter dig. eller för den delen fundera på hur du ska lyckas betala av kreditkortsskulden innan det är dags att maxa kortet igen.

ja senvintern är i sanning ingen lätt tid. dock finns det ju naturligtvis hopp. en liten strimma ljus ges till exempel varje söndag när mamma och pappa bjuder på traditionsenlig spädgris på tryffelbädd och ljuv konjak smeker din strupe. när grabbarna ordnar spontan pokerkväll med tacos. när årets resa till franska alperna börjar närma sig. när farsan skaffar ny sommarbil. och framförallt. när snön försvinner.

1 kommentar:

Brunettolle sa...

Aaaahh håller verkligen med. Snö är typ äckligt. Vad gäller alperna så är Megève sjukt mycket glammigare än St Moritz.