måndag 12 januari 2009

after jul.

julen är ju som bekant din största högtid. konsumtionens och kapitalismens högtid. det frossas i allt från helstekta spädgrisar och konjaksgriljerad julskinka till fasanpatéer och gåslever. det dricks grogg med farfar. hjortronglögg med familjen. vin från farsans samling med syrran. och framförallt traditionsenligt rom- och whiskeyprovning med grabbpolarna. du börjar känna att julkilona lägger sig runt midjan men va fan. det blir ju bara mer av ditt underbara jag att älska. för vem älskar inte dig.

julen tar obönhörligen dock slut. snabbt. alldeles för snabbt och plötsligt står du där i januarirusket och undrar vart den varma tiden tog vägen. luften går lite ur dig och du pillar lite förstrött på rolexen medan du funderar på hur du snabbast ska få tiden att gå till sommaren. januari är nämligen din sämsta och mest känslosamma månad. det är kallt o jävligt i sverige, alla har krupit in i sina våningar och att festa känns galet lång borta. du väljer oftast att dra ut till familjens villa och sitta framför brasan med farsan och morsan och spela monopol och sippa på ett(?) glas sherry. detta bara för att slippa sitta i stan och fundera på det du helst av allt vill göra men inte kan. nämligen ligga sked i soffan under en härlig hermes-pläd med nån brud som du verkligen tycker om. men eftersom flickvän inte är din stil så blir det istället att lite halvfull på sherry köpa gator till höger o vänster medan morsan brer mackor åt dig.

nej januari är verkligen inget att skryta med. hemma i våningen ser allt ut som vanligt. ja förutom den riktigt högborgerliga ralph lauren-sängen som du fick i julklapp. passar förresten jävligt bra med din personliga stil. efter decembers orgie i julbord och sprit-smakningar har du ingen lust att gå ut och vädret i stockholm suger. det som i slutänden räddar dig är att en snubbe som du mötte i troppan i somras hör av sig och bjuder med dig och grabbarna till aspen. lyxvillan med utsikt över backarna i råder bot på vilket januari-depression som helst och efter 10 schöna dagar av champagne, härliga damer och skidutrustning från rossignol matchat med solisarna från prada så är du nästan klar för årets utmaningar. dock kvarstår frågan om flickvän. tid har du ju. men vill du.


karin@bratspotting.com

Inga kommentarer: