torsdag 4 december 2008

att handla julgåvor.

tiden lackar mot jul och det är dags att börja fundera på gåvor till nära och kära. eftersom du lever och umgås i kretsar som inte har några som helst problem att köpa det dom vill ha själva, så innebär denna tid på året en stor tankenöt. du kan ju liksom inte köpa en flaska konjak till morfar utan att veta vad det egentligen är du köper. eller ett par diamantörhängen till faster marie utan att veta vad det är för slipning. skulle kunna bli oerhört prekära situationer på julaftonskvällen i soffan i stocksund.

så här gäller det alltså att gå in med själ och hjärta för julgåvorna. eventuellt skriva ett notat med exakta instruktioner och sedan sända ut hemhjälpen. men det blir nästan lite för banalt och oengagerat. det måste ändå synas att det är du som har lagt ner tid och pengar, även om det är de två tingen du har allra mest av. det mest passande är att göra det till en heldag och samla ihop grabbarna. ta några juvelerarbutiker på förmiddagen. luncha på nåt schönt ställe och sen ta några timmar på sturebadet med massage och ansiktsbehandling. friska i hyn sedan vidare ut på stan för att fullfölja köpen. det spelar ingen roll att ni är flera stycken. blir inga slitningar här inte eftersom ni alla är ute efter samma saker och ska gå i samma butiker.

så vad köpa då? förmiddagens besök hos juvelerarbutikerna bar naturligtvis frukt och gåvorna till hela den äldre kvinnliga delen i släkten är således klara. diamanter är en kvinnas bästa vän. och vänner vill man ju ha många. till morfar och farfar rekommenderas starkt någon form av mjuk gåva. med fördel en klassisk rökrock. som en bonus till rökrocken kommer nämligen extrapoäng från farmor eller mormor eftersom gubbens kläder inte längre kommer lukta lika mycket rök.
farbröder och morbröder så. här är ett säkert kort att specialbeställa någon form av exklusiv spritdryck. direktimportera gärna en konjak från frankrike eller en whiskey från scotland. huvudsaken är att den är opassande dyr och inte går att få tag i här hemma i sverige.

vi kommer snabbt till själva kärnan. mamma. pappa. och syskon. det är nu det börjar bli riktigt svårt. syrran är egentligen den lättaste här. kör på materialistisk upplevelse och boka en yatch med skeppare två veckor på riveran i sommar. var mycket observant här på att välja rätt veckor. båten bör dessutom vara tillräckligt stor för att rymma alla hennes tjejpolare och även ha plats till eventuella besök. eftersom denna gåva ligger en stund fram i tiden så köper du också en weekendbag från mulberry. som ett liten stilbryt från hennes vanliga reseset från louis vuitton.
brorsan däremot är svår. han är lika materialistiskt lagd som du och har därmed allt. lättaste är att köpa en B&O ljudanläggning. stilrent och safe ljud. bose-högtalarna måste ju ha nåt ordentligt att samarbeta med.

sen. mamma och pappa. här finns bara ett alternativ. resor. men ingen yatch. funkar bara på syrran. här gäller det istället att boka hela upplevelsepaket. tänk mauritius eller hawaii. privat hus med poolkant som smälter ihop med havet. solnedgång i sällskap av varandra och några flaskor härligt vitvin. tänk också oklanderlig service och du är i hamn. det är oerhört viktigt att uppmärksamma de underbara personer som gav dig ditt felfria liv i överflöd. dels för att du älskar dom men också dels för att du håller tummarna så hårt så dom vitnar för att du ska få den där efterlängtade porschen. allt handlar om att ge. och ta.

från oss alla till er alla; ha en riktigt god och materialistisk jul!


karin@bratspotting.com

1 kommentar:

Ola sa...

Ni är komplett galna men extremt roliga. Den här ganska tråkiga kvällen blev plötsligt betydligt roligare. Haha, fortsätt så!